Historiek

 

Geschiedenis van Kantoor De Winter

Op 15 mei 1886 sloot Petrus De Winter aan de Botermarkt te Aalst zijn eerste verzekeringscontracten voor de maatschappij AG af.

Zijn “klein” verzekeringsportefeuille staat hij 6 jaar later af aan zijn zoon Gustaaf.

Van 1893 tot 1938 is het broer August, toenmalig OCMW ontvanger, die in de Nieuwstraat (waar nu het C&A gebouw staat) verder de zaak uitbouwt.

Zijn zoon René stond hem hierin bij vanaf 1923 en zou in de loop der jaren een bijna niet weg te denken figuur worden in het straatbeeld van de naoorlogse jaren in Aalst tot hij in 1973 plotseling overleed op 69-jarige leeftijd.

Gelukkig stond zijn zoon André, vader van de huidige zaakvoerder, al sinds 1952 mee aan het roer. Tientallen jaren zorgde hij voor een verdere uitbreiding van het cliënteel en voor nieuwe contacten met tal van verzekeringsmaatschappijen.

Na de studies van verzekeringsmakelaar te hebben afgewerkt kwam de vijfde generatie, Vincent De Winter in 1990 mee in de zaak. Na eerst al het cliënteel samen met vader te hebben ontmoet, zorgde hij voor de eerste stappen in de informatisatie van het kantoor.

Vader André had intussen zijn oog laten vallen op een leegstaand pand – een voormalig ASLK kantoor – 2 huizen naast het bestaande kantoor. Net goed, want zoon Vincent stond samen met zijn vrouw Karine klaar voor een nieuwe uitdaging.

Op 5 maart 2012 beginnen Karine en Vincent onder leiding van ervaren vaklui het kantoor volledig te verbouwen om op 11 juni 2012 iedereen weer welkom te mogen heten in nieuwe, comfortabele en discrete ontvangstruimtes.

Voor alle bancaire verrichtingen als geldafhalingen, overschrijvingen,… etc. kan u vanaf dan terecht 7op 7, van 6.00 uur tot 22.00 uur aan de Self service van AXA Bank.

Tevens genieten alle verzekeringsklanten vanaf dan van een extra dienst : het kantoor is 7 op 7 en 24/24 uur telefonisch bereikbaar voor dringende hulp bij schade op het bekende telefoonnummer 053 21 16 00

Kantoor De Winter staat symbool voor een erkend BROCOM verzekeringskantoor en AXA Bankkantoor waar persoonlijk contact en professioneel advies de sterkste eigenschap blijkt van waarschijnlijk het oudste familiekantoor uit het land.